• VTEM Image Show

    Hazır Çim Montaj Öncesi ve Sonrası

    Your content1
  • VTEM Image Show

    Hazır Çim Montaj Öncesi ve Sonrası

    Your content2
  • VTEM Image Show

    Hazır Çim Montaj Öncesi ve Sonrası

    Your content3
  • VTEM Image Show

    Hazır Çim Montaj Öncesi ve Sonrası

  • VTEM Image Show

    Hazır Çim Montaj Öncesi ve Sonrası

hazirlikMontaj Öncesi Neler Yapmalısınız?

Yabani ot ve taşların temizliği: Mevcut toprak üzerindeki yabani otlar ilaç veya makina ile sıyrılarak temizlenir. Taş, çakıl, dal, bitki artıkları kalmıycak şekilde temizlenmelidir.

Drenaj Sistemi: Alanda ki fazla suyu dışarı atmak , göllenmeleri engellemek amacıyla drenflex denilen delikli borunun çakıl tabakası arasına döşenmesiyle kurulur.

Toprağın Havalandırılması: Arazide ki mevcut toprağın 15-20 cm derinliğine kadar çapalanarak alt üst edilmelidir.

Toprak takviyesi: Havalandırma işlemi sonucunda eksilen toprağın tamamlanmasıdır. Takviye yapılacak toprağın milli bahçe toprağı olmasına dikkat edilmelidir.

Tesviye: Serilen toprağın tırmık yardımı ile alanın durumuna göre eğimler verilerek düzeltilmesi işidir. Bu işlem sırasında toprakta bulunan keseklerde ayıklanmış olur.

Sıkıştırma: Serilen toprağın silindir ile sıkıştırılma işidir.

Sulama: Toprak tavı sağlanması için yağmurlama sulama ile toprak 10-15 cm derinliğinde sulanmalıdır, çim serilmeden 1-2 gün önce sulama kesilir.

bakimMontaj Sonrası Neler Yapmalısınız?

Düzenli sulama: Bahar ve yaz aylarında sabah erken saatlerde ve akşam güneş batımından sonra toprak özellikleri ve alanın güneş durumu göz önünde bulundurularak toprağın 5cm altı ıslanacak şekilde sulama yapılmalıdır. Alan içerisinde gölge yerlerle tam güneş alan yerler kesinlikle aynı ölçüde sulanmamalıdır. Gölge yerlerdeki fazla sulama çürümelere neden olacaktır.

Düzenli biçim: Hazır çim uygulamasından 10-15 gün sonara (Çim kökleri ile toprağa bağlandıktan sonar) önce silindirlenmeli ardından 3-4 cm boyunda biçilmelidir. Özellikle bahar aylarında iki günde bir biçim yapılmalıdır. Eğer çim boyu olması gerekenden fazla uzadıysa kesinlikle bir biçimde düşürülmemelidir. İkişer gün arayla biçim yapılarak olması gereken boya getirilmelidir.

Düzenli gübreleme: Yaza (Şubat-Mart) ve kışa girmeden (Ekim-Kasım) (NPK), bahar aylarında ayda birer kez olmak üzere (N) gübreleme yapılmalıdır. Gübreleme yapmadan önce çim biçilmelidir. Gübreleme yapılırken yanmaları önlemek amacıyla homojen dağılım yapılmalıdır. Gübreleme sonrası hemen sulama yapılmalıdır.

Etiketler: sulama, çim, toprak, toprağın, gübreleme, yapılmalıdır, biçim, düzenli, montaj, fazla, önce, sonrası, aylarında, güneş

Ask!Blinklist!Blogmarks!BlogRolling!Cannotea!Del.icio.us!Digg!Diigo!DZone!Facebook!Fark!Faves!FeedMeLinks!Furl! GodSurfer!Google!linkaGoGo!Live!Ma.gnolia!Maple!Mister-Wong!Mixx!MyLinkVault!MySpace!Netscape!Netvouz!Newsvine!RawSugar!Reddit!ShoutWire!Simpy!Slashdot!Smarking!Spurl!Squidoo!StumbleUpon!Swik!Tailrank!Technorati!Wists!